Bodite obveščeni
zapri
Pri nakupi nad 50€ vam dostavo podarimo!

Product was successfully added to your shopping cart.

Halloween zabava nekoliko drugače

Lično izklesane in vdolbene oranžne bučke, parkirišče za metle, strašljiva okna, svečke v pločevinkah, jata netopirjev, kotel s strupeno juho, pajkova mreža, plešoči okostnjak, napis dobrodošlice  – odlične sestavine za recept Halloween zabave na vašem domu. Letos torej nekoliko drugače, a še zabavneje. Praznujte v krogu svojih najbližjih, za noč čarovnic ostanite doma in si pripravite nepozabno doživetje.

Pripravili smo vam kup dobrih idej za domiselno in nezahtevno okrasitev doma za noč čarovnic – tudi za najmlajše, ki že nestrpno pričakujejo izrezovanje buč, oblikovanje najrazličnejših dekoracij, poskušanje zanimivega in okusnega peciva in seveda …

… šemljenja v najbolj strašljive kostume.

  • Priprava zanimivih dekoracij znotraj in zunaj doma

Parkirišče za zbor čarovnic

Buča v vlogi grozljive svetilke je za vašo nepozabno zabavo premalo. V svojem domu in izven njega za nepozabno doživetje Halloweena potrebujete nekaj več. K vhodnim vratom svojega doma postavite metle, na večjo ploščo iz lesa pa s kričečim barvnim odtenkom napišite z velikimi tiskanimi črkami PARKIRIŠČE ZA ZBOR ČAROVNIC.

Velika ploščata grozljiva buča na okenskem okvirju

Na okenski okvir pritrdite karton ali lepenko, v katero izrežite velike oči in usta. V sobi pustite prižgano luč, da bo svetloba sijala skozi izrezljane dele. Sosednje oziroma nepovabljeni gostje bodo to lahko videli kot veliko štirikotno ploščato grozljivo bučo.

Svečke v srebrnih pločevinkah

S konzerve odstranite etiketo. Na ta način boste dobili srebrno konzervo. Vanjo s pomočjo kladiva in žebljev naredite nekaj različno velikih luknjic, ki jih lahko oblikujete celo v pomenljiv zapis ali vzorec. V konzervo nato postavite še čajno svečko, ki jo boste zvečer prižgali. Plamen bo čudovito sijal skozi luknjice in pričaral prav posebno vzdušje.

Na vrtu na drevo obesite netopirje

Če imate na svojem vrtu drevo, nanj lahko v času Halloween obesite netopirje. Za izdelavo netopirjev potrebujete lepenko, na katero narišite obrise živali. Te nato izrežite. Netopirje pobarvajte v črno in jih s pomočjo malo opaznih vrvic obesite na drevo. Da bo vse skupaj videti še resničneje, naj netopirji z vej visijo z različnih višin.

Lonec za kuhanje strupenih napojev

Zunaj svojega doma postavite velik sod ali kotel za kuhanje strupenih napojev. Okrog njega postavite nekaj obarvanih steklenic, v katere dajte na primer plastično kačo, plastičnega pajka, plastično oko. Na sod nalepite znak za strupene snovi. Ne pozabite pristaviti še velike table z napisom ČAROVNIŠKA ČORBA. Pod njim napišite še cenik.

Med drevesi naredite pajkovo mrežo

Vzemite nekaj vrvi in jo napnite na primer z enega okna na drugega ali pa kar zunaj med drevesi. Na ta način boste izdelali pajkovo mrežo. Naredite čim večjo, da bo videti še veličastnejša. Nato na mrežo položite nekaj pajkov, ki jih boste izdelali iz neuporabnih črnih nogavic in žice.

  • Priprava strašljivih, a okusnih sladic

Ko boste temeljito okrasili zunanje in notranje prostore svojega doma, je čas za premislek o tem, s kakšno sladico boste svojim gostom postregli za Halloween zabavo. S pravim izborom sladic boste zabavo še bolj popestrili. Pripravite strašljive, a okusne sladice, na primer razpokane piškote, pecivo v obliki strašljivih prstov, bučne kocke, mafine, duhce iz beljaka, pečena jabolka s karamelno omako, kosti iz beljakov, ingverjeve piškotne duhce, strašljive mesne kroglice, martini čarovniške krvi.

  • Izbira kostuma za Halloween

Vrhunska Halloween dekoracija in okusno pecivo še nista zadostna pogoja, da bo zabava za noč čarovnic popolna. Potrebujete še primeren kostum, v katerega se boste našemili tik pred zdajci. Si želite biti vsaj en dan v letu Grozni Grim? Ali pa čarovnica Vilma; morda volkodlak? Potrebujete samo nekaj učinkovitih dodatkov, na primer zobe za vampirja, ogrinjalo v obliki pajkove mreže? Obiščite spletno prodajalno bal.si, kjer vas čaka pestra in bogata izbira izdelkov za Halloween. Na tem mestu vas v obliki fotografij čaka še nešteto noro dobrih idej za ličenje obraza.

  • Vabilo na zabavo

Da bo vse skupaj še vznemirljiveje, pa svojim najbližjim en teden pred dogodkom pošljite vabilo na noč čarovnic. Tudi vabila ne pozabite opremiti s Halloween motivi. Najmlajšim gostom zabave pripišite še kaj posebno zanimivega …