Bodite obveščeni
zapri
Pri nakupi nad 50€ vam dostavo podarimo!

Product was successfully added to your shopping cart.

Pustne maškare, ideje za kostume in izbira popolnega kostuma za otroke

Maškare in pust so namenjeni zabavi, smehu, krofom in ustvarjanju spominov. Zdi se, kot da smo le pomežiknili in spet je tu pust. Čas pustnih rajanj in mrzličnega iskanja idej za maškare. Starodavni običaj pustovanja izhaja iz podeželja, kjer so imeli kostumi za maškare obredno vlogo. Pustne maškare so pregnale zimo in priklicale pomlad, dobro letino ter srečo v družino. Maškare in pustni sprevodi so bili vaški običaj, katerega so spremljali godci in sladka, ocvrta hrana. Slednja, še posebej krofi so še danes zvesta spremljevalka pustnih maškar, plesa in uganjanja pustnih norčij. Redki so kraji, v katerih najdemo ohranjene stare šege in navade, le te so se čez leta nekoliko spremenile oziroma prilagodile sodobnejšim časom.

Največja izbira otroških kostumov za maškare na enem mestu

Se vi in vaši otroci vsako leto veselite pusta in šemljenja v pustne maškare? Kostumi za otroke, pisane maske, odlična hrana, kot so flancati in miške, dobra glasba in pomlad - to je le nekaj stvari, ki jih v vsakdan prinesejo pust in maškare. Ideje za kostume najmlajši člani družine že najbrž zbirajo. Pikapolonice, žabice, princeske, kraljične, vitezi, vile, levčki, palčki, miške, klovni - vse to so najbolj priljubljene maškare. Idej za kostume otrokom zagotovo ne primanjkuje!

Top ideje za maškare - Najbolj popularni kostumi za maškare med dečki

 

Če bi radi bolje spoznali pustne maškare, smo spodaj pripravili seznam popularnih kostumov.

  • Klovn

Klovn sodi med všečne, nepogrešljive maškare. Kostumi v podobi klovna so izjemno popularni predvsem pri najmlajših. Živahne barve, sijoči materiali pritegnejo vsakega otroka. V spletni trgovini www.bal.si je na voljo široka izbira klovnskih kostumov za maškare. Kostumi so izdelani iz kakovostnih materialov, kompleti pa vključujejo pajac, plašč, metuljček in klobuk ali kostum iz flisa in kapico.

 

  • Vitez, Zorro in Robin Hood

Vaš malček že omenja krofe, maškare, ideje za kostume, a ne veste, kaj izbrati? Ideje za maškare otroci pogostokrat izbirajo iz risanih filmov, nad katerimi se navdušujejo. Kostumi jim omogočijo, da vsaj za dan ali dva postanejo njihov najljubši junak. Če je vaš malček pravi borec, ki so mu všeč meči, ščiti in lokovi potem, so Zorro, Robin Hood ali vitez zanj popolni kostumi za maškare. Kostumi za otroke so natančno zasnovani iz udobnih, vzdržljivih materialov. Kostum vitez zajema dolg viteški plašč, zaščitno prevleko za škornje, pas in čelado. Zorro vsebuje srajco, hlače, telovnik, ogrinjalo, pas, krinko. Robin Hood pa vključuje hlače, majico s telovnikom, pas in klobuček. Kostumi nudijo prav vse, da vaš malček postane širokosrčni pravičnik.

 

  • Policist in ninja

Poleg superjunakov sta ninja in policist najbolj priljubljena kostuma za maškare. Pustne maškare prebudijo otroško domišljijo in jih spodbudijo, da se zabavajo kot še nikoli. Kostum policista, ki bo vzdrževal red in mir, vsebuje hlače, jakno in policijsko kapo. Karnevala ali rajanja si ne moremo predstavljati brez bojevnika preteklosti - ninje. Pustna maškara ninja je v energični kombinaciji črne in rumene barve, komplet pa zajema majico in hlače iz tankega flisa ter naglavni trak.

 

  • Pirat

Otroke so vedno navduševale pravljice o piratih, ki so pluli po sedmih morjih in uganjali morske norčije. Zato ni presenečenje, da so tako všečna maškara. V pirate se tudi starši z veseljem našemijo skupaj z otroki in postanejo prava piratska družine. Za prepričljive vladarje morja s papagaji boste v spletni trgovini www.bal.si našli različne gusarske kostume za najmlajše in odrasle. Kostumi med drugim zajemajo hlače, srajco, ruto in telovnik, nekateri pa še prevleko za škornje in klobuk z ruto.

 

  • Tiger in lev

Kaj bi pustne maškare brez predstavnikov živalskega sveta? Plišasti kostumi niso le izjemno učinkoviti ter preprosti za nadeti, temveč so tudi izjemno topli. Ideje za maškare iz živalskega sveta največkrat navdihne obisk živalskega vrta. Le kdo si ne želi biti pustna maškara kralja živali ali mogočnega tigra? Širok nabor tigrov in levov zajema kostume s prišitim repom, lepo grivo izdelanih iz kakovostnih materialov.