Bodite obveščeni
zapri
Pri nakupi nad 50€ vam dostavo podarimo!

Product was successfully added to your shopping cart.

Pustni kostum in pustne maske za odrasle, otroke in dojenčke

Pustni kostum vam omogoča, da se za en dan prelevite v nekoga drugega ter pozabite na siceršnje skrbi in obveznosti. To je dan, ki nikakor ni namenjen samo otrokom. Poleg tistih za otroke so namreč na voljo najrazličnejši pustni kostumi za odrasle, ki bodo obudili spomin na otroško brezskrbnost in razposajenost.

Čeprav ste morda kot odrasli opustili šemljenje, ni nikoli prepozno za to, da ponovno obudite to navado. Pustni kostumi za odrasle so dovolj raznoliki, da boste zagotovo hitro dobili odlično idejo za letošnjo masko.

Pustni kostumi za odrasle

Ideje za pustni kostum za vso družino

Pustni kostumi za odrasle so lahko navihani, strašljivi, zabavni, zapeljivi itn. Možnosti so praktično neomejene. Med »večne hite« spadata oprava zlobne čarovnice, ki meša štrene s skrivnostnimi napoji in uroki, in oprava prijazne čarovnice, ki ljudem pomaga z zdravilnimi zeliščnimi pripravki.

Med zelo priljubljene možnosti za odrasle spadajo še policist in policistka, Pika Nogavička, pirat in piratka, medicinska sestra, nuna, Rdeča kapica, zapornik in zapornica, klovn in klovnesa, okostnjak, zdravnik, župnik, zombi in zombijeva nevesta itn. Gre za preverjene ideje za pustni kostum za odrasle, s katerimi težko zgrešite.

Pustni kostumi za odrasle in otroke

Seveda pa se lahko po želji odločite za malce bolj unikatno, manj običajno opravo, s katero boste nedvomno pritegnili še posebej veliko pozornosti.

Se morda sprašujete, katere so najbolj priljubljene ideje za pustni kostum za otroke? Podobno kot pustni kostumi za odrasle so raznoliki tudi tisti, ki so namenjeni otrokom. Za manjše otroke in dojenčke starši radi izberejo prikupne oprave, na primer ljubke živali (levček, medvedek, piščanček, mucek, kužek, račka, zajček, pikapolonica, žabica itn.). Če kupujete pustni kostum za dojenčka oz. malčka, morate biti seveda pozorni na to, da bo obleka dovolj udobna, mehka in topla.

Za malce večje otroke pridejo v poštev nekoliko drugačne ideje za pustni kostum. Otrokom, ki že obiskujejo šolo, so običajno všeč ideje, kot so gasilec, pirat, policist, Robin Hood, ninja, pilot, princesa, vila, balerina, Sneguljčica in samorog. Otroci imajo pri tej starosti običajno obilo lastnih idej. Če imate priložnost za to, je vsekakor smiselno, da poskušate te ideje uresničiti, saj bo otroku tako ostal prečudovit spomin.

Ideje za pustni kostum

Raznoliki pustni kostumi za odrasle in otroke

Če nimate prave ideje za pustni kostum, preverite ponudbo spletne trgovine Bal. Tam vas čakajo najrazličnejši pustni kostumi – za odrasle in za otroke. Poleg standardnih, že omenjenih opcij so na voljo še malce manj običajne oprave, predvsem za odrasle (sumo borec, Kleopatra, Adam in Eva, hipi, banana, trebušna plesalka …).

Izbirati je mogoče med različnimi številkami. Med drugim so na voljo zanimive možnosti za tiste, ki razmišljate o skupinski maski (družine, pari, skupine prijateljev itn.). Za lažje brskanje so izdelki razporejeni v različne kategorije, hkrati pa bo mogoče uporabiti filtre, s pomočjo katerih hitro in enostavno najdete želeni artikel v pravi velikosti. V ponudbi se najdejo izdelki za deklice in dečke, očete in mame – ter celo za babice in dedke.

Pustne maske

Za piko na i poskrbijo pustne maske in drugi dodatki

V ponudbi boste obenem našli različne pustne maske – za popestritev osnovne oprave ali za samostojno uporabo. Čeprav morda nimate časa in volje za celotno opravo, se lahko z izbiro izvirne pustne maske vendarle priključite pustnemu rajanju. Izbirali boste med najrazličnejšimi strašljivimi maskami (lobanja, zombi, vampir, morilski klovn, hudič, volkodlak, pasja lobanja, duh s krvavečimi očmi itn.), nato pa so tu še maske slavnih osebnosti.

V spletni trgovini Bal vas obenem čaka pester nabor dodatkov, ki popestrijo opravo in poskrbijo za posebej avtentičen učinek. Zagotovo vas bo navdušila bogata in raznolika ponudba klobukov in drugih pokrival, čelad, perjanic, umetnih brkov, brad in nosov, očal, havajskih kril in vencev, orožja, dodatkov za princese in vile…

Nič manj pestra pa ni ponudba ličil, umetnih trepalnic in nohtov ter umetnih zob (npr. za vampirja). Na enem mestu torej najdete vse, kar potrebujete za izjemno prepričljiv pustni kostum – zase in za otroke različnih starosti (tako za dojenčke in predšolske otroke kot za šolarje).

Pustne maske

Pustni kostum uporaben tudi ob drugih priložnostih

Na prvi pogled se zdi, da je pustni kostum uporaben samo enkrat na leto, vendar pa v resnici zlahka najdete dodatne priložnosti za nošnjo. Zadnja leta se denimo tudi pri nas vse bolj uveljavlja praznovanje noči čarovnic oziroma »halloweena«. Gre za praznik, ki se obeležuje 31. oktobra, torej na predvečer vseh svetih. Zabave za noč čarovnic pa se pogosto organizirajo že pred omenjenim datumom.

V primeru vabila na zabavo za noč čarovnic boste imeli torej pri roki svoj pustni kostum. Pri tem ni treba, da se ponavljate. Z nekaj premišljeno izbranimi dodatki je možna »predelava« oziroma nadgradnja, zato bo uprava povsem unikatna, osvežena, čeprav bo ostala osnova nespremenjena.

Ponovna uporaba pa bo možna tudi pri dodatkih. Kupljena ličila in dodatke bo na primer mogoče uporabiti, če bo vaš otrok nastopal v šolski gledališki predstavi. Vsa ličila, ki so del ponudbe, so nadpovprečno kakovostna, koži prijazna, njihovo odstranjevanje pa je hitro in preprosto, saj sta za odstranitev ličil potrebna samo voda in milo.

Pustni kostumi za odrasle